Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

5 Σεπ 2008

Green Design Festival

Από 10/9 έως 1/10 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας το Green Design Festival. Μια υπαίθρια δωρεάν πολιτισμική δράση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας για περιβαντολλογικά και οικολογικά ζητήματα.

Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, την εικόνα και το design, το Green Design Festival θα μετατρέψει την πόλη, σε ένα χώρο ιδεών και προτάσεων με θέμα τοπώς η ζωή και η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο πράσινη και φιλική.

Το πρόγραμμα του Green Design Festival περιέχει το ‘οικομουσείο του green design’, ένα οικολογικό open playground στην Πλατεία Συντάγματος που θα φιλοξενήσει εκθέσεις φωτογραφίας, πράσινης μόδας και βιομηχανικού σχεδιασμού, video και mixed media, την πράσινη βιβλιοθήκη του Green Design αλλά και ένα μικρό ανοικτό αμφιθέατρο κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ξύλινες παλέτες για συναυλίες και εκπαιδευτικά δρώμενα. Θα φιλοξενηθούν street artists που θα μετατρέ- ψουν το κέντρο σε ένα πολύχρωμο δάσος με γκράφιτι σε μορφή δένδρων ενώ θα παρουσιαστεί και ο πρώτος κάθετος κήπος της πόλης σε κεντρικό κτήριο.

Το Green Design Festival διοργανώνεται από την Brainlab, έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό φορέα.

Δικτυακός Τόπος: http://www.greendesignfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: