Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

5 Απρ 2011

Το ακατέργαστο διαμάντι των Κυκλάδων... ή τα ματάκια μας κάνουν τσιου τσιου

Ουφ έγινε κι αυτό!!!.....
πήγαμε στην έκθεση Property 2011, ακούσαμε τον δήμαρχο και τους λοιπούς ομιλητές να μας καθησυχάζουν οτι οι Ρώσοι που θα έρθουν να αγοράσουν τα απούλητα σπίτια μας είναι καλοί άνθρωποι, μας έφυγε το άγχος της γειτονίας και τώρα με ηρεμία μελετάμε τα φυλλάδια που μας μοίρασαν. Ο τίτλος με βαθιά νοήματα δεν μας αφήνει να ξεκολλήσουμε τα μάτια από πάνω του. ΤΗΝΟΣ: TO ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Χιλιάδες σκέψεις τριγυρίζουν το μυαλό μας και μας βομβαρδίζουν με εικόνες, μυρωδιές, αλλά στο τέλος μένει πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Η Τήνος... ακατέργαστη!;;;

Οι μηχανικοί και οι εργολάβοι... οι καλοί άνθρωποι που έρχονται να κατεργαστούν και να αναδείξουν την ομορφιά του!;;;



Μήπως καλύτερα:

Ο εμπνευστής του φυλλαδίου... Τρελός για δέσιμο!

Αυτός που το πλήρωσε... Για τα σίδερα επειγόντως!



Διαβάστε και παλιότερες αναρτήσεις μας σχετικά με το θέμα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

7 σχόλια:

volax-tinos.gr είπε...

Σύμφωνα με τα λεξικά: «το ακατέργαστο διαμάντι δεν εμφανίζει ούτε λάμψη ούτε κανένα από τα γνωστά του χαρακτηριστικά, τα οποία αποκτά με την επεξεργασία».

Σταυρώστε τα δάχτυλα, φτύστε τον κόρφο σας, κάνετε τον σταυρό σας, πιάστε λαγοπόδαρα, φορέστε μια σκελίδα σκόρδου! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε Δήμαρχο των Τηνίων και όχι των εργολάβων...

Alekos είπε...

Με συγχωρείται αλαλάζοντα τοπία αλλά αυτός ο τίτλος ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία! Προδοσία της ιστορίας και όλης αυτής της δουλειάς που έκαναν όσοι πέρασαν από αυτό το νησί.

Ένας φίλος είπε...

Ίσως Αλέκο κάποιοι ντρέπονται για την καταγωγή τους... δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Είναι όντως κανιβαλισμός της αξιοπρέπειας μας.
Συγχαρητήρια στα παιδιά που ανέδειξαν το θέμα γιατί μάλλον η τηνιακή κοινωνία έχει πέσει σε βαθύ λήθαργο.

ammodytes vipera meridionalis είπε...

Η Τήνος, μέχρι το 1990-1996, ήταν πράγματι μοναδικό νησί. Είχε καρατήσει την μεσαιωνική της εμφάνιση, είχε ανθρώπους που ασχολιόταν με την Γη, δεν είχε πολλές μπουλντόζες, και με εξαίρεση την χώρα, τα μέτρα ήταν ανθρώπινα.

Τα λεφτά που βγήκαν με το ΧΑΑ, μεταξύ 1997-2000 βρήκαν και την Τήνο, και πολλοί στην Τήνο έγιναν πλούσιοι. ΔΕΝ με ενοχλεί που έγινα πλούσιοι άνθρωποι στην Τήνο, απεναντίας.

Ωστόσο, οι Τηνιακοί πλούσιοι, ΔΕΝ κατάλαβαν ποτέ ότι έγιναν πλούσιοι επειδή η Τήνος ήταν αυτή που ήταν το 1990 (ή το 1980, ή το 1970). Και ενώ όλοι θέλουν "πρόοδο", ούτε το στρίγμωμα του πάρκινγκ στον Τραντάρο, ούτε οι πολλοί "αγροτικοί" χωματόδρομοι, ούτε οι παρατάξεις από άσπρα μπιμπίκια (όπως μου έχει πει φίλος μέσα από τον Δήμο) είναι πρόοδος.

Αυτοί που αγόρασαν "μπιμπίκια", τόσο ένοιωθαν, τόσο έκαναν, και είναι οι πρώτοι που θα μείνουν άφραγκοι. Που σημαίνει, ότι εάν κανείς σκεφτεται πραγματικά πως θέλει το νησί, χρειάζεται πολλή ψυχραιμία, γιατί δέκα καινούργια λάθη, δεν διορθώνουν πέντε παλιά.

Ούτε έχω φιλοδοξία να αλλάξω κανενός μυαλά ή να πείσω κανένα. Ούτε μπορώ να επαναφέρω την αγροτική ζωή του 1960.

Το μοντέλο "μεζονέτα" δεν το απορρίπτω, αλλά θέλει πολλή προσοχή. Προτιμώ το συγκρότημα πριν τον Τριαντάρο από τα μπιμπίκια, αλλά αυτό προϋποθέτει χώρους, συνεργασίες κλπ. Δεν ξέρω πως να πείσω τους δικούς μου χωριανούς να μην χαλάνε τα παλιά σπίτια τους, αλλά δικά τους είναι... Η Καρδιανή... Συμπαθητική είναι σε σχέση με άλλα, αλλά ο επισκέπτης, σας ορκίζομαι, προτιμάει το Αγάπι. Όταν και το Αγάπι "φτιαχτεί" θα προτιμάει το Σκλαβοχωριό. Έτσι πάει.

Το μοντέλο να υποκαθιστά ο Δήμος με στημμένες εκδηλώσεις παλιά λαογραφικά το θεωρώ μάλλον ατυχές. Αυτό που κάνουν οι σύλλογοι, π.χ, είναι συνήθως πιο αυθόρμητο. Το καθαρισμα των μονοπατιών βοηθάει. Λεφτά για επισκευή πεζουλών, δεν υπάρχουν (και πιστέψτε με ξέρω πόσο ακριβές είναι).

Η Τήνος ΕΙΧΕ μαγευτικά μέρη, και τα χαλάσαμε εμείς οι ίδιοι, και το μοντέλο του εύκολου νεοπλουτισμού από το 1989 και μετά. Και ότι δεν προλάβαμε να χαλάσουμε, ας του βάλουμε μερικά αιολικά, για να είναι ΟΛΗ η Τήνος "όμορφη".

Αν άντεχα, σήμερα, θα γκρέμιζα το σπίτι μου και θα μετακόμιζα σε 1-2 κελιά. Αν τα κελιά είχαν ελάχιστη βοηθητική υποδομή, με το κλίμα στις Κυκλάδες θα ήταν σπίτια. Εάν οι προσβάσεις ήταν ήπιοι δρόμοι, με ξερολιθιές δεξιά αριστερά, θα ήταν πιο όμορφοι. Αλλά ξέρω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ντόπιος δεν θα πάρει σοβαρά τέτοια πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

κείμενο απο pitsirikos.net


"Στις εξοχικές κατοικίες στρέφεται η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να καλύψει μέρος των 50 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση υπολογίζει πως μπορούν να πουληθούν 700 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες τα επόμενα 7 χρόνια – βέβαια, αν συμβεί αυτό, τα εξοχικά δεν θα βρίσκονται πια στην εξοχή.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, θα χτίζονται 100 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες τον χρόνο και θα πωλούνται, κυρίως, σε ξένους αγοραστές.
Οπωσδήποτε, η αισιοδοξία της κυβέρνησης –πως θα πωλούνται 100 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες τον χρόνο επί 7 χρόνια- είναι εξωφρενική, αφού χιλιάδες εξοχικά σε διάφορα θέρετρα είναι στα αζήτητα και την τετραετία 2003-2007 πουλήθηκαν σε αλλοδαπούς μόλις 12 χιλιάδες κατοικίες.
Δηλαδή, από τις 3 χιλιάδες κατοικίες τον χρόνο θα φτάσουμε στις 100 χιλιάδες – όλα αυτά θα συμβούν σε μια χώρα που δεν έχει λύσει ακόμα το πρόβλημα των σκουπιδιών της πρωτεύουσάς της.
Από την άλλη, κανείς δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να κάνει μεγάλα σχέδια για το 2018, αφού σύντομα δεν θα είναι πια κυβέρνηση και μπορεί να λέει ό,τι θέλει.
Η κυβέρνηση έχει επιλέξει και τις περιοχές όπου θα γίνουν αυτές οι 700 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες – άνοιξαν ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου τους χάρτες και τραβούσαν γραμμές όπου να ‘ναι. Πάνω στη βιασύνη τους τράβηξαν και μερικές γραμμές στην Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, ενώ τους ξέφυγαν και μερικές γραμμές πάνω στο Αιγαίο, οπότε μερικές χιλιάδες εξοχικές κατοικίες θα είναι πλωτές.

Τις μεζονέτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σε Ρώσους μόνο. Και σε Ινδούς! Η Μάγια Τσόκλη γύρισε από την Ινδία και είπε ότι θα έρθουν Ινδοί τουρίστες να αγοράσουν μεζονέτες.

Ή να τις πάρει ο μπαμπάς Τσόκλης αλλά μην τον αφήνετε μόνο του με ... ξέρετε... αδυναμίες

τεχνόπληκτος είπε...

O μπαμπάς Τσόκλης έχει ανοίξει άλλες δουλειές στον Κουμάρο. Μας μόστραρε την πλαστική υδρορροή στην φάτσα για να πηγαίνει το νερό στην αυθαίρετη στέρνα, κατακρεούργησε λίγο την λιθοδομή γιατί δεν μπορούσε να μπει στον κόπο να σκεφτεί πως θα κάτσει το πλαστικό πάνω στην πέτρα και τώρα κάθεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου και θαυμάζει τα έργα υψηλής αισθητικής που δημιούργησε....
Ααααχ! έτσι είναι η τέχνη Ανώνυμε 6.06: Όλα τα συγχωρεί και όλα τα χωράει.